Garšīgi
Garšīgi
Edamame salāti ar saldo čili-zemesriekstu mērci
Superātri pagatavojami salāti ar Edamame jeb sojas pupiņām un saldo čili-zemesriekstu mērci. Edamame ir jaunas sojas pupiņas, kas nāk no pākstīm un tiek novāktas ātrāk nekā plašāk pazīstamās sojas pupiņas, kuras ir nopērkamas sausā veidolā un no kurām pagatavo sojas ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
#zerowaste Veselīgākas sāļās karameles-šokolādes konfektes
Ļoti iespējams, ka šis deserts ir labākais, kas šonedēļ atgadījās ar manām garšas kārpiņām. Fantastiski garšīgas karameles konfektes bez liekām sastāvdaļām. Tev vajadzēs 5-6 sastāvdaļas, kuras ir pieejamas arī #zerowaste (beziepakojuma) formātā, ja apciemosi Zeroveikalu - kā to darīju es ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
#zerowaste recepte – kārtainie Indijas riekstu saldējuma batoniņi
Tev un pasaulei draudzīgs deserts! Pirms pāris dienām paviesojos Zeroveikalā, lai iegādātos beziepakojuma BIO produktus un izlēmu izveidot sev izaicinājumu - vai es spētu pagatavot desertu, neizmantojot nevienu vai maksimāli maz iepakojumu? Par zeroveikalu blogā šeit. Un man izdevās! Tapa ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Kā pagatavot uzpūstu amaranta ”popkornu”
Amarants ir jau gadu tūkstošiem pazīstams ''pseidograudaugs''. ''Pseido'' tādēļ, ka amarants vairāk ir kā sēkla. Līdzīgi kā kvinoja. Amarants ir bijis pamatprodukts Acteku uzturā. Tas uzturā, galvenokārt, ir lietots, lai palielinātu fizisko izturību un spēku. Amarants satur daudz olbaltumvielu, dzelzs, ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Veselības supervaronis – C vitamīns. Kuros produktos tas atrodams?
C vitamīns (saukts arī par askorbīnskābi) ir ļoti būtisks vitamīns mūsu organismam. C vitamīns ir arī antioksidants, kas ir ļoti nozīmīgs imunsistēmai. Tas ir lielisks pretiekaisuma līdzeklis, kas mazina tūsku un palīdz sirdij. C vitamīns ir ļoti svarīgs ādai un ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Kombuchas jeb tējas sēnes recepte
Pieļauju, ka tējas sēni daudzi atceras jau kopš savas bērnības! Es to atmiņās redzu omes virtuvē. Milzīga trīslitru burka, kas pārklāta ar marli. Iekšā peld dīvaina, želejveida kārta. Lai arī izskats man šķita ļoti savāds, dzēriens, kas no tā tika ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Dateles šokolādē ar grauzdētām mandelēm
Blogā šodien viesojas Laine Rūdolfa - augu valsts uztura eksperte, thetrivingvegan bloga autore, augu valsts kulināro meistarklašu rīkotāja un vienkārši ļoti sirsnīgs un gaišs cilvēks! Ja kādam ir ideja, ka augu valsts uzturs ir pliekans un vienveidīgs, tad Laine ir ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Rožu-pistāciju bezglutēna smilšu cepumi
Šo recepti iespējams pagatavot divos veidos - gan vegānisku, gan nevegānisku. Receptē arī izmantoju bezglutēna miltus, bet, ja glutēns nav problēma, tad vari likt arī parastos miltus. Cepumi sanāk ļoti skaisti, saldi un sātīgi. Lieliska ideja sievišķīgai dāvanai! Rožūdens receptē ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Kā ēst vairāk dārzeņu?
Janvārī norisinās Dzīvnieku Brīvības rīkotais izaicinājums - #neapēdzemeslodi, kura ietvaros esam aicināti ēst videi draudzīgāk, izvēloties vienu no izaicinājuma veidiem - 3 reizes nedēļā ēst veģetāri, visu mēnesi ēst veģetāri vai visu mēnesi ēst vegāniski. ANO norāda, ka dzīvnieku produktu ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Ātrie vegāniskie pastas salāti
Universāla un super-ātri pagatavojama vegāniskā recepte! Noder gan gadījumos, kad jācienā ciemiņi, gan arī, kad gribas sev pagatavot ātru pusdienu vai vakariņu ēdienu, kas ledusskapī var stāvēt pāris dienas un garšos lieliski. Šos salātus pagatavoju ar cieto kviešu pastu un ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>