Garšīgi
Garšīgi
Jēgpilnas dāvanas 1. daļa
Vai esi jēgpilnu dāvanu meklējumos un vēlies otram uzdāvināt kaut ko ilgtspējīgu un noderīgu? Šajā rakstā apkopoju dabīgu un jēgpilnu dāvanu idejas garšu baudītājiem, ķermeņa labsajūtai un veselības spēcināšanai. Dāvinot šīs dāvanas, ierosinu pievienot mazu zīmīti un nodot tālāk šo ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Kas ir ghī sviests un kā to pagatavot?
''Ghī'', ''gī'', piena zelts, dzidrinātais vai kausētais sviests - to sauc dažādi. Gī sviestu var nopirkt gan veikalā, gan arī gatavot pats. To gatavo no parasta sviesta, ilgstoši karsējot un atdalot olbaltumvielas un iegūstot tīrus piena taukus. Bieži vien tiem, ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Novembra dabīgie atradumi
Mani aizvadītā novembra mēneša favorīti - skaistumam, garšām un pārdomām! Sonnentor garšvielas Kopš dienas, kad pirmo reizi spēru savu kāju Biotēkas veikalā un vaicāju pārdevējai, ko viņa man ieteiktu pamēģināt no bioloģiskās pārtikas,- lietoju tikai Sonnentor garšvielas. Toreiz pārdevēja man ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Vegāniskā tofu ”omlete”
Recepte gan vegāniem, gan arī ne-vegāniem. Ja arī Tu ikdienā neatsakies no dzīvnieku izcelsmes produktiem savā uzturā, kādēļ gan nepamēģināt dažādot ierastās brokastu maltītes? ''Tofu'' omlete ir olbaltumvielām bagāta brokastu recepte, kura ir pārsteidzoši vienkārši pagatavojama un garšas ziņā pozitīvi ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Vegāniskā “biezpienmaize” ar bezglutēna pamatni
Latvijas svētkiem par godu esmu atklājusi bez-piena biezpienmaizes recepti! Nepretendēju pārspēt latvietim tik tuvo oriģinālās biezpienmaizes recepti, tomēr man izdevās izveidot visnotaļ krēmīgu "biezpiena" pildījumu ar kraukšķīgu auzu pamatnīti. Izmantoju jau gatavo Bauck Hof siera kūkas maisījumu, kuru samiksēju ar dažādām ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Vegāniski krēmīgā ķiploku pasta
Makaroniem nav jābūt biedam mūsu uzturā. Vēlos jums pastāstīt par cieto kviešu bio makaroniem. Cietie kvieši satur vairāk olbaltumvielu un uzturvielu nekā parastie kvieši. Tie pagatavoti tikai no divām sastāvdaļām - cieto kviešu mannas un ūdens. Manis izmantotie Alce Nero makaroni ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Granātāboli veselībai – imunitātei, sirdij un pret iekaisumiem
Rudens sezonā esmu kļuvusi par kaislīgāku uztura bagātinātāju pētnieci. Tipiskais rudens sagurums arī nepaliek nemanīts. Gribas vairāk parūpēties par sevi, par savu imunitāti un enerģiju. Rudens sabiedrotais imunitātes spēcināšanai un arī ''ātrā palīdzība'', kad sāku justies apslimusi, pēdējos gados ir ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Kā pagatavot mandeļu miltus?
Nezināmu iemeslu dēļ man vienmēr šķitis, ka mandeļu milti ir ļoti ekskluzīvs produkts, kuru grūti pagatavot. Domas mainīju pēc tam, kad mandeļu miltus izdevās pagatavot 10 sekundēs. Nepieciešamas būs mandeles un labs blenderis. Es pati izmantoju Nutribullet blenderi, kas šo ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Dabīgi produkti un paradumi, kas nomierina un mazina iekšējo trauksmi
Ir normāli justies nemierīgam, kad sastopies ar satraucošām vai tiešām apdraudošām situācijām. Tomēr vairs nav tik normāli, ja šo nemieru izjūti nemitīgi un nemiera cēlonis nav tik viegli nosakāms. Ja Tu esi nemitīgi uztraucies, slikti guli, izjūti paniku, neizskaidrojamas sāpes, ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
10 minūšu muslis uz pannas
Man vienmēr šķitis, ka musli pagatavošana ir tāds liels un plašs notikums, kuram jāgatavojas ar daudzām sastāvdaļām, ilgām krāsns sildīšanas minūtēm utt. Līdz pārliecinājos par pretējo musli pagatavojot uz pannas 10 minūtēs. Turklāt vienā piegājienā pagatavoju musli porciju, kas man ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>