Garšīgi
Garšīgi
Kā garšīgi pagatavot tofu
Tas ir bijis mans mūžīgais jautājums - kā ātri un garšīgi pagatavot tofu bez neskaitāmām sastāvdaļām. Šķiet, ka esmu nonākusi pie liktenīgās receptes. Vai pamēģināsi arī Tu? Tofu atliek vien sagriezt gabaliņos, iemarinēt pāris minūtes un cept brūnu! Pasniedzu to ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Spāņu tradicionālais ēdiens – patatas bravas
Spāņiem un latviešiem ir vismaz viena ļoti kopīga lieta - mīlestība pret kartupeļiem! Neviens autentisks spāņu krodziņš vai arī pat restorāns neiztiek bez tradicionālās ''tapas'' jeb uzkodas - ''patatas bravas'', kas tulkojumā no spāņu valodas nozīmē drosmīgie kartupeļi. Varu filozofēt, ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Alioli – vegāniskā ķiploku majonēze
Vēlos iepazīstināt jūs ar pāris Spānijas reģiona tradicionālajām receptēm, kuras varētu arī jūsu mājās ienest vairāk garšas baudījuma. Alioli mērce ir Vidusjūras reģiona neatņemama sastāvdaļa. Tradicionāli gatavo no Vidusjūrai tik nozīmīgās olīveļļas un ķiploka. Vienkāršākiem vārdiem runājot, šī mērce ir ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Mans mīļākais augu valsts ēdiens – Budas bļoda
Mans visu laiku mīļākais ēdiens. Pasaulē to dēvē par Budas bļodu, es to dēvēju par - ''ēd visu, ko gribi, vienā bļodā''. Idejas kā sakombinēt šo bļodu ir bezgalīgas, tomēr man ir dažas garšvielas un ''slepenie'' paņēmieni, kas šo ēdienu ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Tas ir noticis – pirmais BIO beziepakojumu veikals Latvijā – Zeroveikals
Tadadamm…Ilgi gaidīts un skaists notikums - ir atvēries Zeroveikals - pirmais BIO beziepakojuma preču veikals Latvijā, Rīgā - Kr. Barona ielā 28. Veikals trāpīgi ieaicina ar asprātīgiem saukļiem, kas piepilda zaļi domājošo cilvēku ilgas - ''maisiņu nevajag'' un ''pildīsim burkas ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
11 interesanti un noderīgi BIO produkti manā virtuvē
Produkti, kuri vienmēr ir manās mājās un pērku tos atkārtoti! Lielākoties tās ir dažādas garšvielas, saldinātāji un ēdiena piedevas, lai ierastās receptes pagatavotu visdažādākajos veidos. Lai garšīga iedvesma! Rapunzel beramais buljons Beramais buljons, kuru ērti dozēt pašai un neesmu ierobežota ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Veselīgās kokosriekstu trifeles no 3 sastāvdaļām
Ļoti ātri pagatavojams un atvēsinošs našķis. Dabīgi salds un veselīgs. Sastāvā vien 3 pamata sastāvdaļas, bez rafinētā cukura vai nevajadzīgām piedevām. Galvenajā lomā kokosrieksti - it īpaši kokosriekstu sviests. Kas tiek iegūts no kokosriekstu mīkstuma, to samaļot un iegūstot Rafaello ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Mini veģetārās puķkāpostu picas bez miltiem
Puķkāpostu pica ir mana ''ejošā'' recepte jau neskaitāmus gadus. Laika gaitā to esmu nedaudz transformējusi un labprāt to pagatavoju kā vairākas mini picas, kur katru picu varu mazliet dažādot un dzīvi padarīt interesantāku. Turklāt šis ir lielisks veids kā apēst ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Kraukšķīgu melno turku zirņu salāti ar zemesriekstu mērci
Nesen kā Biotēkā uzgāju interesantu jaunumu - melnos turku zirņus. Tajos ir vairāk šķiedrvielu, mazāks GI (glikēmiskais indekss) un to garša ir riekstaināka. Šo neparasto turku zirņu iedvesmota, pagatavoju lieliskus salātus, apgrauzdējot tos garšvielās kraukšķīgus (receptē arī slepenā sastāvdaļa, ar ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Kafijas-riekstu karameles batoniņi bez cukura + KONKURSS
Esmu atklājusi, ka našķiem nemaz nav jābūt izteikti saldiem vai sāļiem - manā izpratnē tiem jābūt sātīgiem un garšas ziņā sabalansētiem. Ja man ledusskapī stāv šādi veselīgie batoniņi - mana dzīves našķošanās daļa ir balansā. Pēc šāda apēsta batoniņa - ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>